И ДОЊЕ ВЛАСЕ У ПРОГРАМУ ЗДРАВСТВЕНОГ КАРАВАНА
04.08.2010
Превентивни центар Дома здравља у Нишу у сарадњи са Градском општином Палилула, и токoм августа месеца, организује КАРАВАН ЗДРАВЉА. И овог месеца, здравствeнa заштита ће бити ближа становништву на сеоском подручију Градске општине Палилула. Планом активности, ове недеље, Караван је наставио своју здравствену мисију у селу ДОЊЕ ВЛАСЕ. То је био повод да о протеклим активностима пружања здравствене заштите становништву и сарадњи са саветима грађана на селу,  говоре представници Превентивног центра Дома здравља у Нишу и општине Палилула: Милан Ђурђевић, председник Скупштине и Славољуб Савић, помоћник начелника Управе Градске општине Палилула.

Село Доње Власе има добре потенцијале за развој-истакао је Милан Ђурђевић.

Делегација Општине је обишла запуштене просторије Дома културе, које су до недавно коришћене као производни погон Модне конфекције Ниш а затим и компанија „Идеал компани“. Поред овог објекта у стању пропадања су и просторије  некадашњег ПИКА Ниш. У овом селу је напуштена и зграда основне школе. Треба хитно реаговати и санирати постојеће стање унишђтавања државне имовине-закљућили су представници општинске власти.

Екипа КАРАВАНА ЗДРАВЉА,  и у селу ДОЊЕ ВЛАСЕ обављала је бесплатан преглед заинтересованог становништва, у времену од 09:00–12:00 сати, и то: Контролу крвног притиска; Контролу шећера у крви; Мерење телесне тежине и висине; Одређивање БМИ-степена ухрањености; Упознавање са факторима ризика за настанак болести срца и крвних судова, шећерне болести и неких малигних болести; Консултација дијететичара у циљу превенције гојазности; Едукација о самопрегледу дојке на медицинском моделу у оквиру превенције рака дојке. Мештани села, у великом броју су се одазвали позиву да провере своје здраље.

Током августа месеца КАРАВАН ЗДРАВЉА биће у Градској општини Палилула: 11.08.2010. у селу КРУШЦЕ, 18.08.2010. у селу МРАМОРСКИ ПОТОК, а 25.08.2010. у  селу ВУКМАНОВО.